| Omschrijving | Waarde |
|---|---|
| Kenmerk | 024 |
| Naam recept | Princessebier anno 1866 |
| Brouwdatum | 31-01-2016 |
| Biertype | Overige bieren |
| Volume | 12,0 l |
| Begin SG | 1,057 SG |
| Berekende kleur (Morey) | 30 EBC |
| Berekende bitterheid (Tinseth) | 34 IBU |
| Brouwzaalrendement | 75,0 % |
| Kooktijd | 90 min. |
| Hoeveelheid | Ingrediënt |
|---|---|
| 13,70 l | Water uit Uithoorn PWN |
| 3,60 g | CaSO4 |
| 3,00 ml | Melkzuur |
| 7,98 l | Spoelwater |
| Ca | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 |
|---|---|---|---|---|---|
| 105 mg/l | 9 mg/l | 67 mg/l | 202 mg/l | 77 mg/l | 188 mg/l |
| Hoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % |
|---|---|---|---|---|
| 1,915 kg | Munich | Arsegan | 15 EBC | 60,8 % |
| 0,433 kg | Amber mout | Arsegan | 50 EBC | 13,8 % |
| 0,400 kg | Biscuit | Arsegan | 50 EBC | 12,7 % |
| 0,400 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 12,7 % |
| Omschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte |
|---|---|---|---|---|
| Amylaserust | 67,0 °C | 1 min. | 60 min. | 4,4 l/kg |
| Uitmaischen | 78,0 °C | 10 min. | 10 min. | 4,4 l/kg |
| Hoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU |
|---|---|---|---|---|---|
| 25,0 g | Rotondehop | pellets | 5,0% | 60 min. | 29,4 IBU |
| 20,0 g | Rotondehop | pellets | 5,0% | 5 min. | 4,7 IBU |
| 10,0 g | Cascade | bellen | 5,8% | 0 min. | 0,0 IBU |
| Hoeveelheid | Naam | Type | Gebruik |
|---|---|---|---|
| 15,60 g | Korianderzaad | specerij | koken |
| 15,60 g | Sinaasappelschil, zoet | specerij | koken |
| 15,60 g | Zoethout gesneden | smaakstof | koken |
| Hoeveelheid | Naam | Type |
|---|---|---|
| 11,5 g | SafAle English Ale (S-04) | bovengist |
| Kenmerk | Waarde |
|---|---|
| Starttemp. vergisting | 19,0 °C |
| Max. temp. hoofdvergisting | 0,0 °C |
| Eind temp. hoofdvergisting | 21,0 °C |
| Eind SG hoofdvergisting | 1,015 SG |
| Temp. nagisting | 0,0 °C |
| Start lagering | 06-02-2016 |
| Temp. lagering | 0,0 °C |
| Alcoholgehalte | 5,5 vol.% |