American IPA een voorbeeldrecept

Scroll

VOORBEELD Recept voor 10 liter

Begin SG: 1.067
Eind SG: 1.016

Bitterheid:
60 IBU

Kleur:
19 EBC

Alcohol percentage:
6,5 à 7%

Maischen:
60 min op 67 graden, 10 min op 78 graden

Koken:
60 min

Mout:
2600 g Maris Otter Pale Ale mout (5 EBC)
200 g Vienna(7 EBC)
100 g Cara Kristal (160 EBC)

Hop:
7,5 g Centennial (bloemen, 10,3%, 60 min, 18,2 IBU)
6,0 g Amarillo (bloemen, 8,4%, 60 min, 11,8 IBU)
5,4 g Chinook (bloemen, 13,1%, 30 min, 12,8 IBU)
4,2 g Citra (bloemen, 14,1%, 30 min, 10,6 IBU)
4,2 g Amarillo (bloemen, 8,4%, 30 min, 6,3 IBU)
12,5 g Amarillo (bloemen, 8,4%, dry-hop)
12,5 g Chinook (bloemen, 13,1%, dry-hop)
6,3 g Citra (bloemen, 14,1%, dry-hop)

Gist:
Safale American US-05, 11 gram, gehydrateerd
Vergisten op 19 graden Celsius.