Smokey Rye Pale Ale Recept

Scroll

Recept voor 10 liter

Begin SG: 1.061
Eind SG: 1.015

Bitterheid:
76 IBU

Kleur:
21 EBC

Alcohol percentage:
6,3%

Maischen:
20 min op 62 graden, 30 min op 72 graden, 10 min op 78 graden

Koken:
75 min

Mout:
3600 g Palemout (7 EBC)
1000 g Roggemout (4 EBC)
550 g Rookmout (7 EBC) (pale mout uit eigen rookoven)

Hop:
17 g Chinook (bloemen, 12,4%, 60 min, 31,4 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, 30 min, 16,5 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, 20 min, 13 IBU)
20 g Simcoe (bloemen, 12,9%, 10 min, 15,5 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, vlamuit, 0 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, dryhop, 0 IBU)

Gist:
Safale American US-05, 11 gram, gehydrateerd
Vergisten op 19 graden Celsius.