Recept voor 10 liter
Begin SG: 1.061
Eind SG: 1.015
Bitterheid:
76 IBU
Kleur:
21 EBC
Alcohol percentage:
6,3%
Maischen:
20 min op 62 graden, 30 min op 72 graden, 10 min op 78 graden
Koken:
75 min
Mout:
3600 g Palemout (7 EBC)
1000 g Roggemout (4 EBC)
550 g Rookmout (7 EBC) (pale mout uit eigen rookoven)
Hop:
17 g Chinook (bloemen, 12,4%, 60 min, 31,4 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, 30 min, 16,5 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, 20 min, 13 IBU)
20 g Simcoe (bloemen, 12,9%, 10 min, 15,5 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, vlamuit, 0 IBU)
10 g Simcoe (bloemen, 12,9%, dryhop, 0 IBU)
Gist:
Safale American US-05, 11 gram, gehydrateerd
Vergisten op 19 graden Celsius.