New England IPA recept

Scroll

Recept voor 10 liter

Begin SG: 1.067
Eind SG: 1.017

Bitterheid:
60 IBU (geschat)

Kleur:
13 EBC

Alcohol percentage:
6,8%

Maischen:
60 min op 67 graden

Koken:
75 min

Mout:
800 g Palemout (7 EBC)
800 g Pilsmout (3 EBC)
520 g Tarwemout (3EBC)
400 g Havervlokken (2 EBC)
160 g Caramout (30 EBC)
120 g Gemoute haver (4 EBC)

Hop:
25 g Columbus (pellets, 7,5%, 5 min)
8 g Galaxy (pellets, 14%, 5 min)
8 g Mosaic (pellets, 11,8%, 5 min)
8 g Simcoe (pellets, 13,1%, 5 min)

8 g Galaxy (pellets, 14%, whirlpool 20 min)
8 g Mosaic (pellets, 11,8%, whirlpool 20 min)
8 g Simcoe (pellets, 13,1%, whirlpool 20 min)
8 g Citra (pellets, 14,9%, whirlpool 20 min)

8 g Galaxy (pellets, 14%, dryhop na 2 dagen vergisting toevoegen voor ong. 3 dagen)
8 g Mosaic (pellets, 11,8%, dryhop na 2 dagen vergisting toevoegen voor ong. 3 dagen)
8 g Simcoe (pellets, 13,1%, dryhop na 2 dagen vergisting toevoegen voor ong. 3 dagen)
8 g Citra (pellets, 14,9%, dryhop na 2 dagen vergisting toevoegen voor ong. 3 dagen)

8 g Galaxy (pellets, 14%, dryhop na overhevelen toevoegen voor ong. 3 dagen)
8 g Mosaic (pellets, 11,8%, dryhop na overhevelen toevoegen voor ong. 3 dagen)
8 g Simcoe (pellets, 13,1%, dryhop na overhevelen toevoegen voor ong. 3 dagen)
8 g Citra (pellets, 14,9%, dryhop na overhevelen toevoegen voor ong. 3 dagen)

Gist:
The Yeast Bay WLP4000 Vermont Ale (Conan strain)
Vergisten op 20 graden Celsius.