Chocolate Cherry & Cream Imperial Stout Recept

Scroll

Recept voor 10 liter

Begin SG: 1.095
Eind SG: 1.024

Bitterheid:
133 IBU

Kleur:
76 EBC

Alcohol percentage:
9%

Maischen:
10 min op 65 graden, 40 min op 69 graden, 10 min op 76 graden

Koken:
60 min

Mouten en suikers:
2600 g Pale Ale mout (7 EBC)
230 g Havervlokken (2 EBC)
210 g Cara Kristal (120 EBC)
140 g Chocolademout (900 EBC)
130 g Cara-Aroma (400 EBC)
230 g Kristalsuiker
280 g Lactose

Hop:
11,5 g Magnum (bloemen, 15,8%, 60 min, 114,3 IBU)
11,5 g Centennial (bloemen, 8,5%, 5 min, 10,2 IBU)
11,5 g Cascade (bloemen, 6,9%, 5 min, 8,3 IBU)

Twist:
580 g Biologisch kersensap, nagisting
150 g Cacao-nibs, lagering 7 dagen

Gist:
Danstar Windsor, 11 gram, gehydrateerd
Vergisten op 20 graden Celsius.