Recept voor 10 liter
Begin SG: 1.052
Eind SG: 1.015
Bitterheid:
40 IBU
Kleur:
8 EBC
Alcohol percentage:
6,1%
Maischen:
60 min op 65 graden, 10 min op 78 graden
Koken:
90 min
Mout:
1500 g Pilsmout (3 EBC)
500 g Roggemout (4 EBC)
250 g Cara pils (4 EBC)
125 g Zuurmout (5 EBC)
Hop:
10 g Perle (bloemen, 3%, 90 min)
7,5 g Brewers Gold (bloemen, 5,2%, 60 min)
10 g Brewers Gold (bloemen, 5,2%, 30 min)
7,5 g Perle (bloemen, 3%, 30 min)
5 g Styrian Golding (bloemen, 4,4%, 30 min)
7,5 g Perle (bloemen, 3%, 5 min)
7,5 g Hallertau Mittelfrüh (bloemen, 3,8%, 5 min)
5 g Styrian Golding (bloemen, 4,4%, vlam uit)
10 g Hallertau Mittelfrüh (bloemen, 3,8%, koudhop 5 dagen)
5 g Perle (bloemen, 3%, koudhop 5 dagen)
Gist:
Fermentis S-23 Saflager, 11 gram, gehydrateerd
Vergisten op 12 graden Celsius.
Opmerkingen:
Volgende keer zou ik er wat Münchener mout (15 EBC) aan toevoegen om wat meer body te verkrijgen.