Hoppig blond recept

Scroll

Recept voor 10 liter

Begin SG: 1.068
Eind SG: 1.016

Bitterheid:
39 IBU

Kleur:
11 EBC

Alcohol percentage:
6,8%

Maischen:
60 min op 65 graden, 10 min op 78 graden

Koken:
75 min

Mout:
2150 g Pilsmout (3 EBC)
474 g Havervlokken (2 EBC)
240 g Munich mout (15 EBC)
240 g Tarwe mout (licht) (3 EBC)

Hop:
15,5 g Brewers Gold (bloemen, 6%, FWH)
13 g East Kent Golding (bloemen, 5,8%, 60 min)
6 g Styrian Golding (bloemen, 5,8%, 5 min)
7 g Hallertau Mittelfrüh (bloemen, 4,1%, 0 min/whirlpool)
7 g Hallertau Mittelfrüh (bloemen, 4,1%, koudhop 5 dagen)

Gist:
Lallemand Danstar Nottingham, 11 gram, gehydrateerd
Vergisten op 19 graden Celsius.