Recept voor 10 liter
Begin SG: 1.068
Eind SG: 1.016
Bitterheid:
39 IBU
Kleur:
11 EBC
Alcohol percentage:
6,8%
Maischen:
60 min op 65 graden, 10 min op 78 graden
Koken:
75 min
Mout:
2150 g Pilsmout (3 EBC)
474 g Havervlokken (2 EBC)
240 g Munich mout (15 EBC)
240 g Tarwe mout (licht) (3 EBC)
Hop:
15,5 g Brewers Gold (bloemen, 6%, FWH)
13 g East Kent Golding (bloemen, 5,8%, 60 min)
6 g Styrian Golding (bloemen, 5,8%, 5 min)
7 g Hallertau Mittelfrüh (bloemen, 4,1%, 0 min/whirlpool)
7 g Hallertau Mittelfrüh (bloemen, 4,1%, koudhop 5 dagen)
Gist:
Lallemand Danstar Nottingham, 11 gram, gehydrateerd
Vergisten op 19 graden Celsius.