Een bezoek aan Mikkeller Bar Aarhus, DK

Scroll

Eindelijk. 1 maart 2016.
Tijdens mijn familiebezoek aan Denemarken had ik de mogelijkheid om de nieuw geopende Mikkeller Bar te bezoeken in Aarhus. Nou, dan regel je dus vervoer (thanks Kjeld!) en wordt je voor de deur afgezet. Ik heb twee meiden mee, gezellig!


Watertandend loop ik naar binnen, ik heb er echt heul veul zin in! En dan… geen Mikkeller bier! Wat?
Er is uitgerekend op de dag dat ik er ben een tap-takeover van To Øl. 20 Bieren op de tap van To Øl en geen één bier van Mikkeller, waarvoor ik toch een beetje kwam. Dat is dan toch wel even een tegenvaller. Er is gelukkig een bottle list van Mikkeller waar niet alleen bieren van de Deense brouwer op staan, maar ook vele anderen als Westvleteren, Cantillion, De Ranke en Brasserie d’Orval. Maar de prijzen liegen er niet om, de Barrel-aged Barleywines van Mikkeller kosten wel 170 kronen (bijna 23 euro) voor 37,5 cl. Hier krijg je dan wel 19,3% alcohol voor!

Maar, bieren van de tap van To Øl zijn ook geen straf, en dat is een understatement! Vol goede moed maken we een keuze van het bord. Er zijn kleine 20 cl. glazen te koop voor 30 kronen (4 euro) en grotere 40 cl. glazen voor 55 kronen (7,30 euro). We beginnen met 3 kleine glaasjes, en oh… wat lekker! Ja hoor, dit is het!

IMG_5200

IMG_5199

Echt elk bier dat we proefden heeft iets extra’s, iets vols, iets moois. Het proeflokaal is bomvol op een gegeven moment, het geeft de populariteit van speciaalbier mooi weer.

We drinken rustig door, en ik wil een ‘Garden of eden’ (nr. 9 op het bord) bestellen. Die is net op, zegt de juffrouw achter de bar. Nou okee, wat anders dus. We nemen er een bakje heerlijk vers gerookte amandelen bij, dat is trouwens echt een aanrader!
Allemaal prima. We drinken er dus nog één en dan zie ik opeens de juffrouw aan het werk op het bord. Ja hoor, Mikkeller bier op het bord! Toch nog dus. Het laatste biertje van de avond (we dronken er in totaal 5 per persoon) is een Jæger Pils en een fantastisch afsluiting van de avond.

Volgende keer naar Denemarken: zeker weer een bezoek aan de Mikkeller Bar Aarhus. Hopend op 20 Mikkeller bieren op tap. Skol!

IMG_5198

IMG_5207

Submit a comment

%d