Bierwandeltocht
Zandvoort-Haarlem

Scroll

Via Bierwandeltochten een mooie wandeling maken door het Kennemerland, van Zandvoort naar Haarlem. Eindstation: Uiltje Bar Haarlem. Dat lijkt me wel wat. Dus, groepje gasten bijmekaar zoeken en we gaan wandelen!

We komen, uiteraard veel te laat, aan op het station van Zandvoort waar de rest van de groep en organisator Maarten op ons staan te wachten. We stellen ons voor en gaan eigenlijk meteen van start. André is nog wat later, dus ons ploegje wacht nog even en sluiten later bij de groep aan.

De eerste zes kilometer gaat over het strand, richting het Noorden. Er is af en toe een spatje regen, maar de temperatuur is goed dus de jassen gaan één voor één uit. De pas zit er lekker in. Bijna iedereen loopt samen met iemand en er wordt gezellig gepraat over van alles, wandelen èn bier natuurlijk. Uiteindelijk komen we aan bij Strandpaviljoen Parnassia aan Zee, waar we het duin opklimmen. Hier nemen we even een pauze van een uurtje en hebben de mogelijkheid om even te lunchen. Even voor de goede orde; de wandeltochten die Bierwandeltochten organiseert is geen kroegentocht, maar éérst wandelen en dàn pas een biertje drinken.
Eigenwijs als we zijn neemt ons groepje bij de lunch toch een biertje. Later volgen een paar anderen ons voorbeeld ook, hahaha.

Verder de Kennemerduinen door waar Maarten op enkele hoger gelegen punten wat vertelt over hoe het gebied is ontstaan, de natuur en de geschiedenis van bierstad Haarlem. Het wandelen gaat verder door het prachtige gebied, richting Haarlem. We lopen langs het kanaal wat vroeger de aanvoerweg van vers water was voor de bierbrouwers in de stad, het is er zo groen en landelijk dat het soms wel lijkt of je in Engeland aan het wandelen bent.

Uiteindelijk komen we steeds meer stedelijk gebied in en ja hoor, daar verrijst de St.-Bavo Kerk van Haarlem. De wandeling voelen we zo langzamerhand best in de benen en het verlangen om bij het Uiltje neer te strijken wordt steeds groter. We lopen Haarlem in en we zijn gearriveerd!

Een proeverijtje van 4 bieren zijn inbegrepen bij de wandeltocht;

De bieren smaken goed en het is lekker om even te zitten. Wat mij wel opviel aan de proeverij, is dat de gekozen bieren allemaal nogal een hoog alcoholpercentage hadden. Met een beetje meer opbouw was de proeverij denk ik beter tot zijn recht gekomen. Dat is mijn persoonlijke mening en misschien een tip voor Het Uiltje.

We blijven met de hele groep nog lekker buiten aan de picknicktafels zitten en nemen nog lekker een paar biertjes met wat kaas en worst erbij. Het was een geslaagde bierwandeltocht en zeker voor herhaling vatbaar, dat geldt trouwens net zo goed voor een bezoek aan de Uiltje Bar Haarlem!

 

 

Submit a comment

%d