homebrewdog wedstrijd een baan als brouwer in Schotland winnen

Scroll

Op social media je tijdlijn af en toe eens langslopen kan wat opleveren. Opeens zag ik op Twitter een post van de roemruchte brouwerij BrewDog uit Schotland. “The ultimate homebrew competition!”


hbd_ad

Meteen dacht ik dat het leuk zou zijn om eens mee te doen met een wedstrijd in het buitenland. Inschrijven dus! Mijn inschrijfnummer is 73 dus ik ben er mooi op tijd bij. Eens lezen:

  • The winner will receive an all-expenses paid trip to our Ellon HQ to re-brew their beer.
  • It will be launched into our online shop and as an exclusive listing in Tesco.
  • Also the beer will be launched on draft across our network of UK bars.
  • Our champion can host a launch event at any UK BrewDog bar (and pick the beer list).
  • We will also send the victorious homebrewer a few bottles of their creation too!
  • We will offer the homebrewer who impresses our judging panel the most a job at BrewDog.

Aan de gang

Wow, dat is echt een hele toffe prijs zeg! Mijn brein begint meteen recepten te produceren. Van dikke heftige gitzwarte bieren tot subtiele lichfruitige combinaties, alles komt voorbij. Voor mijn vakantie heb ik helaas geen tijd meer om te brouwen, wat eigenlijk meteen al de zwaardere biersoorten doet afvallen. Om de eenvoudige reden dat er niet genoeg tijd is voor goede lagering en rijping. Lichtere bieren zouden wel kunnen, die hebben minder tijd nodig om op dronk te komen.
Op mijn to-brew lijstje staat al een tijdje iets met grapefruit. Dáár ga ik iets mee doen.

hbd3

Amerikaanse hoppen Cascade, Citra en Ahtanum heb ik nog liggen, dus we gaan voor een IPA met véél grapefruit en frambozen als fruitige basis en kleurmaker. Want ik ga proberen geen Black IPA, geen White IPA, geen Red IPA, maar een Pink IPA te brouwen, iets waar ik tot nu toe zelf nooit eerder van hoorde.

“Mijn kansen om in the picture te komen zijn zojuist met 99% gedaald ben ik bang.”

Het bier is inmiddels gebrouwen en gebotteld, en ik moet zeggen dat het een erg lekker fris bier is geworden met een vette citrus-bitter en een tropische basis. Goed gelukt! Ik dacht dat ik mijn huiswerk aardig had gedaan door de bestaande bieren van BrewDog goed te bekijken. Vind ik opeens BrewDog Elvis Juice. Die had ik dus over het hoofd gezien… Een grapefruit infused IPA. Nee! Blijkt dat ze net zoiets hebben gelanceerd! Mijn kansen om in the picture te komen zijn zojuist met 99% gedaald ben ik bang…
Maar al gauw herpak ik mijzelf en stel vast dat mijn bier weliswaar qua grapefruit vergelijkbaar is met Elvis Juice, maar dat met name de framboos hier een belangrijkere rol kan gaan spelen dan ik van tevoren had gedacht. Want mijn bier is Pink :-)

Wordt vervolgd! De ingezonden bieren worden gekeurd rond 19 september, de uitslag zal in oktober 2016 zijn.


Het duurde wat langer, maar de uitslag is bekend gemaakt. Dubliner Tom Doyle is de gelukkige winnaar!

 

1 Comment

Submit a comment

%d